Uskoro serija o narko-bosu „El Čapu”

Televizija „Histori” najavila je da će uskoro početi snimanje serije o borbi moćnika iz sveta narko-kartela, a priča će biti ispričana kroz uspon narko-bosa Hoakima Gusmana poznatijeg kao „El Čapo”, prenosi „Holivud reporter”.

Producent i scenarista serije radnog naziva „Kartel” je Kris Brankato koji stoji iza hvaljene Netfliksove drame „Narkos” o čuvenom Pablu Eskobaru koja je zaradila nominaciju za „Zlatni globus”.

Namera producenta je da pokaže kako je „El Čapo” postao jedan od najmoćnih narko-bosova na svetu i kako katreli koriste društvene mreže za stvaranje slike o sebi, regrutovanje novih članova i pretnje neprijateljima.

Serija će se osvrnuti i na poznate ličnosti iz Holivuda koji se dive vođama narko-kartela i to kako su se holivudski glamur i prljavo narko-podzemlje susreli na putu uzdizanja „El Čapa”.

Ovo je priča o borbi za moć i novac koja je isprepletana seksom i (nevinim) ljudskim žrtvama koji su, sticajem okolnosti, upali u rat narko-moćnika.

Za sada nije poznato ko će glumiti „El Čapa”, ali se priča da bi jednu od uloga mogla da dobije Kejt del Kasiljo koja se očarana poznatim narko-bosom.

Ranije je najavljeno da će život „El Čapa” dobiti i filmsku verziju za koju će biti zadužen holivudski režiser Rodli Skot („Osmi putnik”, „Blejd Raner”, „Marsovac”).

Tokom sedamdesetih godina, Gusman je počeo da radi u narko-kartelima i brzo je napredovao u hijerarhiji. Vođa najveće organizovane bande krijumčara droge u Meksiku, kartela „Sinaloa”, postao je tokom devedesetih.

Uhapšen je u februaru 2014. godine u gradu Mazatlan, nakon čega je prebačen u zatvor u Meksiku „Altiplano”.  Posle 15 meseci, uspeo je da pobegne tunelom dugim kilometar i po i od tada mu se gubi svaki trag. On je ponovo uhapšen početkom godine u akciji koju su izveli meksički marinci u gradu Los Močis u državi Sinaloa, preneo je Tanjug.

Meksičke vlasti saopštile su da su uspele da otkriju lokaciju na kojoj se krije i da ga uhvate zahvaljujući intervjuu koji je, u tajnosti, dao američkom glumcu Šonu Penu koji je objavio „Roling stoun”.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.