Uskoro šesti Hari Poter

Nedavno se na internetu pojavio i prvi trejler za šesti film o najčuvenijem dečaku čarobnjaku – "Hari Poter i polukrvni princ" ("Harry Potter and the Half-Blood Prince"). Snimanje je počelo 24. septembra prošle godine, a u domaćim i stranim bioskopima film se očekuje krajem novembra.
U filmu "Hari Poter i polukrvni princ" Hari započinje šestu godinu u Hogvortsu, a lord Voldemor širi haos po Britaniji, i pritisak da ga pobedi postaje sve jači. Koristeći staru Knjigu napitaka, koja je prethodno pripadala polukrvnom princu, Hari je u stanju da poveća svoje znanje magije i da se pripremi za bitku. Međutim, prethodno mora da pomogne Dambldoru da otkrije tajnu Voldemorove potrage za besmrtnošću – lokaciju Horkruksa. Međutim, potraga za Horkruksima i bitka koja usledi u Hogvortsu imaju tragičan ishod – i navode Harija da poveruje da on mora da pođe sam da savlada mračnog gospodara.
Kao i u prethodnom filmu, režija je poverena Dejvidu Jejtsu (David Yates), scenario je napisao Stiv Klovs (Steve Kloves) po romanu Džoane Rouling (J.K. Rowling), a glavne uloge tumače Danijel Redklif (Daniel Radcliffe), Rupert Grint (Rupert Grint), Ema Votson (Emma Watson), Helena Bonam Karter (Helena Bonham Carter), Džim Brodbent (Jim Broadbent), Majkl Gambon (Michael Gambon), Alan Rikman (Alan Rickman), Ralf Fajns (Ralph Fiennes), Robi Koltrejn (Robbie Coltrane), Megi Smit (Maggie Smith) i drugi.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.