Uteha za Džejmsa Bonda

Na otvaranju Berlinskog filmskog festivala javnosti su prvi put predstavljeni zvanično ime i poster novog filma o Džejmsu Bondu. Ime novog filma o špijunu 007 je „Quantum of Solace“, što bi u slobodnom prevodu značilo „Količina utehe“.
Režija filma poverena je Marku Forsteru (Marc Forster), koji stoji iza filmova „U potrazi za Nedođijom“ („Finding Neverland“) i „Bal monstruma“ („Monster’s Ball“), a ulozi najslavnijeg tajnog agenta vraća se glumac Danijel Krejg (Daniel Craig). Početkom godine, u članku „Snima se Bond 22“, već smo pisali o tome koje će se glumice ovog puta latiti uloge Bond devojaka. Reč je, da podsetimo, o Ukrajinki Olgi Kirilenko (Olga Kurylenko) i Britanki Džemi Arterton (Gemma Arterton). U ostalim ulogama ponovo ćemo gledati Džudi Denč (Judi Dench) kao M, Džefrija Rajta (Jeffrey Wright) i Đankarla Đaninija (Giancarlo Giannini).
U nastavku serijala specijalni agent 007 sam ulazi u novu misiju, pošto ga je Vesper, žena koju je voleo, izdala. Odlučni u nameri da otkriju istinu, Bond i M pregovaraju s gospodinom Vajtom (Džesper Kristensen; Jesper Christensen), koji otkriva da je organizacija koja je ucenjivala Vesper opasnija nego što je iko mogao zamisliti. Istražitelji-forenzičari dovode u vezu izdajnika MI6 s bankovnim računom na Haitiju, gde slučaj zamenjenih identiteta povezuje Bonda s prelepom, ali impulsivnom Kamil (Olga Kirilenko), ženom koja sprovodi sopstveni plan osvete.
Kamila vodi Bonda direktno do Dominika Grina (Metju Amalrik; Mathieu Amalric), nemilosrdnog biznismena i glavnog čoveka misteriozne organizacije. U svojoj misiji Bond otkriva da je Grinov plan da preuzme kontrolu nad jednim od najvažnijih prirodnih resursa i da je sklopio dogovor s proteranim generalom Medranom.
Koristeći pomoćnike i manipulišući moćnim kontaktima unutar CIA-e i britanske vlade, Grin obećava generalu da će srušiti režim u njegovoj zemlji i dati mu potpunu kontrolu u zamenu za naizgled bezvredan komad zemlje. U potrazi za odgovornim za Vesperinu izdaju, agent 007 uvek mora da bude jedan korak ispred CIA-e, terorista, čak i ispred M, kako bi osujetio Grinov opaki plan i zaustavio njegovu organizaciju.
Novi film o agentu 007 stiže u domaće bioskope 6. novembra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.