U trendu

Vil Smit je legenda bioskopskih blagajni

U jednom od zapanjujućih vikenda na američkim bioskopskim blagajnama dva filma prevazišla su sva očekivanja i predviđanja. Naučnofantastična akcija s Vilom Smitom (Will Smith) u glavnoj ulozi – „Ja sam legenda“ („I Am Legend“), našla se na prvom mestu liste najgledanijih filmova sa zaradom od preko 76 miliona dolara i tako ostvarila novi rekord za decembar, premašivši čak i zaradu prvog vikenda filma „Gospodar prstenova: povratak kralja“, finala popularne trilogije.
Film „Ja sam legenda“ nastao je prema istoimenom bestseleru Ričarda Metisona (Richard Matheson), a scenario su napisali Mark Protošević (Mark Protosevich) i Akiva Goldsman (Akiva Goldsman). Režiju je potpisao Fransis Lorens (Francis Lawrence). Film „Ja sam legenda“ pretpremijerno će početi da se prikazuje od 3. januara u bioskopima „Ster Cinemas“ i „Tuckwood Cineplex“, dok će se u redovnoj bioskopskoj distribuciji naći od 10. januara.
Vil Smit tumači lik Roberta Nevila, poslednjeg preživelog u Njujorku, jedinog čoveka imunog na nezaustaljiv i neizlečiv virus napravljen ljudskom rukom, koji je sve pretvorio u mutirane vampire željne sveže krvi. Možda poslednja nada za čovečanstvo, Nevil ima samo jedan cilj – da pronađe način da preokrene efekte virusa koristeći sopstvenu imunu krv.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za treći vikend (14-16.) decembra:

  1. "Ja sam legenda" ("I Am Legend")
  2. "Alvin i veverice" ("Alvin and the Chipmunks")
  3. "Zlatni kompas" ("The Golden Compass")
  4. "Začarana" ("Enchanted")
  5. "No Country for Old Men"
  6. "Fred Claus"
  7. "This Christmas"
  8. "The Perfect Holiday"
  9. "Atonement"
  10. "August Rush"

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar