U trendu

Vilijam i Hari zaboravili na svađu i zajedno otkrili skulpturu princeze Dajane

Povodom obeležavanja 60 godina od rođenja princeze Dajane, njeni sinovi prinčevi Vilijam i Hari otkrili su statuu njoj u čast u palati Kensington.

Today, on what would have been our Mother’s 60th birthday, we remember her love, strength and character – qualities that…

Posted by The Royal Family on Thursday, July 1, 2021

Kip koji su naručili prinčevi još 2017. godine, postavljen je u rezidencijalnom delu vrta palate Kensington, u kojoj je princeza Dajana živela posle razvoda od princa Čarlsa.

„Na dan kada bi proslavljali 60. rođendan naše majke, sećamo se njene ljubavi, snage i karaktera, osobina koje su je učinile silom dobra za ceo svet, dok je menjala bezbroj života na bolje. Svakog dana želimo da je još uvek sa nama i nadamo se da će ovaj kip zauvek biti dozivljavan kao simbol njenog života i njenog nasleđa.“, naveli su prinčevi u saopštenju, prenosi Rojters.

Bronzana statua prikazuje Dajanu, koja je stradala saobraćajnoj nesreći 1997. godine, okruženu decom u jednom jednostavnijem izdanju koje simbolizuje univerzalnost njenog nasleđa.

Kip je postavljen u Potopljenom vrtu Kensingtonske palate, jednom od omiljenih mesta princeze.

Ijan Rank-Brodli, koji ima dugu istoriju oslikavanja Kraljevske porodice izabran je da izvaja ovaj kip pošto su prinčevi oduševljeni njegovim ranijim ostvarenjima.

Prinčevi, koji inače nisu u dobrim odnosima otkako je Hari sa suprugom Megan Markl i sinom Arčijem napustio kraljevske dužnosti i preselio se u SAD, na ovaj emotivan dan ostavili su na stranu razmirice i dobro raspoloženi i zajedno su otkrili Dajanin kip.

Ovaj događaj je prvo zajedničko pojavljivanje dva unuka kraljice Elizabete Druge, nakon sahrane njihovog dede Filipa, vojvode od Edinburga, u aprilu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.