U trendu

Više od 15 premijera u beogradskim pozorištima tokom 2024. godine

Pozorišta u Beogradu pripremila su za 2024. godinu više od 15 premijera, a polovinom januara publika će moći da pogleda prve komade.

Narodno pozorište krajem januara imaće dve premijere, prva je komedija „Sanjao sam da sam se probudio“ u režiji Dina Mustafića koja će biti izvedenana sceni Raša Plaović, a na Velikoj sceni zakazano je izvođenje komada „U ime oca i sina“.

Iz Narodnog pozorišta za agenciju Beta rekli su da su nedavno počele probe za predstavu „Mister Dolar“ po tekstu Branislava Nušića i da će premijera biti u martu, a da se 2024. obeležava 160 godina od rođenja tog pisca.

Iz Ateljea 212 najavili su premijeru predstave „Strah u operi“ koja je nastala po motivima nekoliko priča italijanskog pisca Dina Bucatija, a glavne uloge upredstavi tumače Svetlana Bojković, Suzana Lukić, Jelena Đokić i drugi.

„Ova predstava je priča o nepravdi, ali i o evropskoj istoriji u kojoj odzvanja eho nacizma, o uzrocima dekadencije društva, nedostatku ljudskosti, nespremnosti savremenog čoveka da prepozna tuđe patnje“, saopštili su iz tog pozorišta i dodali da će premijerno izvođenje biti krajem februara na sceni Mira Trailović.

Beogradsko dramsko pozorište (BDP) najavilo je 11 premijera u 2024. godini, a prva je planirana za 10. februar. Reč je komadu“Ljudi bez grobova“, prema romanuEnesa Halilovića, u režijiStevana Bodrože.

Na Dan BDP 20. februara biće izvedena duodrama „Gidionov čvor“, a u predstavi igrajuMirjana Karanović i Jana Milosavljević.

„Ovaj tekst je dijalog majke dečaka koji se ubio i njegove nastavnice. Dva ljudska bića povezana tim tragičnim događajem pokušavaju da nađu neke odgovore. U tome ima i mnogo emocija“, rekla je Karanović novinarima krajem decembra.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu počele su probe za predstavu „Sirano“u režiji Gorčina Stojanovića, a glavnu ulogu igraDragan Mićanović.

Iz Zvezdara teatra rekli su za agenciju Beta da planiraju najmanje dve premijere povodom 40 godina osnivanja tog pozorišta, ali da trenutno ne mogu da saopšte druge detalje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar