Zanosna Italijanka slikala se za Plejboj, ali i dalje igra košarku (video, foto)

Pre devet godina bila je finalistkinja izbora za Miss Italije. Predviđali su joj blistavu karijeru u manekenstvu, ali Valentina Vignali (27) imala je i drugu ljubav – košarku. Danas je i manekenka i košarkašica, prenose mediji.

Verovatno bi igrala i na nivou prve lige, da je izabrala samo košarku, ali Valentina malo snima editorijale, malo trenira. Ove godine prešla je u novi klub, Athena Basket iz Rima.

– Odmah mi se svidela ideja igranja u Rimu jer je to istorijski grad. Još jedna stvar zbog koje sam se lako odlučila da pređem u taj klub je trener Francesco Goccia, koji me trenirao u Pomeziji – ispričala je Valentina, koja je uz košarku i manekenstvo stigla da obradi i poneku emisiju kao televizijska voditeljka.

Ali uvek se vraća na ljubav prema košarci.

– To je počelo kad sam imala osam godina. Bila sam visoka i sva šljampava. Predložili su mi da pokušam s košarkom i to je bila ljubav na prvi pogled. Košarka mi je puno dala, recimo, neke od najboljih prijateljica i prijatelja upoznala sam igrajući ovaj sport koji volim najviše na svetu – rekla je 183 centimetara visoka Talijanka, koju na Instagramu prati gotovo dva miliona ljudi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.