U trendu

Zlatni globus dodeljen 67. put

Ceremonija dodele Zlatnih globusa održana je 67. put u Los Anđelesu. Nagrade Udruženja stranih novinara u Holivudu dodeljuju se, da podsetimo, u oblasti filma i televizije. Priznanje za najbolji film u oblasti drame ponelo je ostvarenje Džejmsa Kamerona (James Cameron) – "Avatar" ("Avatar"), koje već pet nedelja puni bioskopske dvorane širom sveta. Kameron je nagrađen i za najbolju režiju. Globus za najbolji film u kategoriji komedije/mjuzikla poneo je "Mamurluk u Las Vegasu" ("The Hangover").
Nagradu za najboljeg glumca u kategoriji drame poneo je Džef Bridžiz (Jeff Bridges) za ulogu u filmu "Crazy Heart". Sandra Bulok (Sandra Bullock) proglašena je za najbolju glumicu u drami za ulogu u filmu "Mrtav ugao" ("The Blind Side"). Meril Strip (Meryl Streep) je ponela nagradu za najbolju glumicu u komediji ili mjuziklu za ulogu Džulije Čajld u filmu "Džuli i Džulija" ("Julie & Julia"). Za najboljeg glumca u istoj kategoriji proglašen je Robert Dauni Džunior (Robert Downey Jr.) za glavnu ulogu u filmu "Šerlok Holms" ("Sherlock Holmes").
Nagradu za najbolji scenario dobio je film "Up in the Air", to jest scenaristi Džejson Rajtman (Jason Reitman) i Šeldon Tarner (Sheldon Turner). Zlatni globus za najbolju sporednu mušku ulogu poneo je Kristofer Volc (Christoph Waltz) za ulogu u filmu "Pokletnici" ("Inglourious Basterds") Kventina Tarantina. Nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu ponela je Monik (Mo’Nique) za ulogu u filmu "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire".
Za najbolji animirani film proglašen je "Do neba" ("Up"), dok je za najbolji film van engleskog govornog područja proglašen film "Bela traka" ("Das weisse Band – Eine deutsche Kindergeschichte") Mihaela Henekea (Michael Haneke). Nagradu "Cecil B. DeMille" ove godine poneo je Martin Skorseze (Martin Scorsese).
Nagrada Zlatni globus dodeljuje se u 25 kategorija. Domaćin svečanosti bio je glumac Riki Džervejz (Ricky Gervais), a u svojstvu prezentera ceremoniju je vodilo više od pedeset holivudskih zvezda.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.