najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bono pokreće kampanju za borbu protiv side

Pevač grupe U2 Bono pokreće kampanju sa slavnima za prikupljanje sredstava za borbu protiv side.

Za uplatu od makar 10 dolara za Bonovu organizaciju RED, koja prikuplja sredstva za borbu protiv side, zainteresovani će moći da provedu vreme s Džordžom Klunijem, posete set „Igre prestola“, dobiju priliku da od zvezde američkog fudbala Toma Brejdija nauče kako se baca lopta ili da se slikaju sa Šakilom O’Nilom za svoju novogodišnju čestitku.

Kampanja počinje 1. decembra, kada se obeležava Svetski dan borbe protiv side.

„To je veliki dan, Svetski dan borbe protiv side. Ovo je važna godina. Ovo je najvažnija godina“, rekao je Bono, dodajući: „Osećamo da ljudi govore ‘O, pa ta stvar s AIDS-om je gotova sada’, a mi mislimo ‘Ne! Nije!'“

Bono sam je ponudio priliku da s jednim donatorom ode u vožnju biciklom, godinu dana pošto je imao ozbiljnu nesreću na biciklu u njujorškom Central parku. Deo ture bi bio i „mesto zločina“, rekao je on.

Komičar Džimi Kimi posvetiće svoj sutrašnji večernji šou kampanji. A za donatora je spreman da održi s njegovim detetom „razgovor“.

„Nema granice u godinama – ako imate 45 godina staro dete, i njemu ću objasniti!“, rekao je Kimel koji se pojavljuje u promotivnom spotu sa Skarlet Johanson i Berijem Manilouom.

Među ostalim iskustvima koje si donatori mogu obezbediti su šminkanje s Kim Kardašijan, portret koji bi uradio glumac Džejms Franko ili prisustvo utakmici Univerziteta Teksas u Ostinu s bivšim studentom te škole Metjuom Mekonahijem.

Fondacija Bila i Melinde Gejts će za svaki dolar dati toliko, plus 20 miliona dolara.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike