Udala se za samu sebe, pitate li se zašto? (video, foto)

Tridesetdvogodišnja Lulu Džemimah studirala je na Univerzitetu Oksford, gde se u potpunosti posvetila nauci, te nije imala šansu da pronađe idealnog partnera.

Lulu Džemimah je govorila iskreno za Dejli mejl, kada je novinarima otkrila da zapravo o ljubavi nije ni razmišljala, jer je bila zauzeta studiranjem.

U trenutku kada je osetila pritisak roditelja, ali i društva, koji su joj poručivali da je vreme da se uda, odlučila je da napravi pravo venčanje, te je poslala pozivnice svojim prijateljima i familiji.

Iznajmila je venčanicu, stala je pred oltar, a čak je i održala govor pred zvanicama u kom je objasnila zašto pored sebe nema muža za svoj 32. rođendan, koji je bio 27. avgusta.

Prijatelj koji radi kao veb-dizajner osmislio je i odštampao njene pozivnice, a drugi prijatelj je platio iznajmljivanje venčanice, dok je njen brat spremao tortu.

„Čim sam poslala pozivnice primila sam telefonske pozive u kojima su svi pitali ko je mladoženja. Rekla sam ljudima da je to iznenađenje“, priča ova dama.

„Cena venčanica u Ugandi je veoma vsioka, ali kada sam im rekla da se udajem za sebe, ponudili su mi da nađu najjeftiniju haljinu. Bilo je i negativnih reakcija u prodavnici“, priznaje.

Kada je došao dan venčanja, Lulu kaže da se „osećala posebno“, čak, kako kaže, imala je veću tremu od same pripreme.

„Provela sam nekoliko minuta razgovarajući sa prijateljima i nerado objašnjavajući da nema mladoženje – većina njih sve do tog trenutka nije znala. Bila sam izuzetno srećna. Toliko prijatelja se pojavilo, kao i međunarodni i lokalni novinari, filmski režiseri i preduzetnici. Brak je izraz ljubavi i posvećenosti, međutim za mnoge ljude i dalje se smatra jedinim načinom da se garantuje finansijska sigurnost žene.“

Lulu je na kraju objasnila zašto se odlučila na ovaj korak, kao i kako u svojoj 32. godini nije pronašla partnera:

„Kroz život sam se vodila strašću i posvećena sam postizanju svojih ciljeva u želji da postanem akademik. Ali moja porodica me je stalno pitala kada planiram da se venčam, što je veoma važno u Ugandi, kao i kada ću da imam decu i stvorim porodicu. Moj otac je napisao govor za venčanje kada sam napunila 16. Svaki rođendan moja majka se molila za mene i poslednjih godina molila se da nađem dobrog muža. Ali ja jednostavno nisam želela da razmišljam o oltaru i svadbi“, iskrena je Lulu.

Od novca koji je dobila na svadbi, na kojoj je prisustvovalo 279 ljudi, uspela je da skupi novac za školarinu na fakultetu.

(Super žena)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike