U trendu

Kad ste zadnji put spavali goli? Stručnjaci otkrili mnoge razloge zašto bi to trebalo raditi češće

Ništa ne steže, ne grebe, ne omotava se oko tela tokom noći. Spavati bez ijedne krpice na sebi pruža osećaj apsolutne slobode.

Osim toga, to je i odličan recept za povećanje seksualne želje jer kad smo goli, jednostavno se osećamo više seksi. A vrlo seksi je i dodirivanje s partnerom, koža na kožu. Puno lepše nego dodiri „pidžama na pidžamu“.

Prema jednoj međunarodnoj studiji američke Nacionalnog udruženja za spavanje svaki treći čovek spava go, i zato su im ljubavni životi srećniji od onih što spavaju u pidžamama. Prisniji su s partnerom, a prisnost opušta i podstiče osećaj sreće. To rezultuje snižavanjem krvnog tlaka, jača imunitet i smanjuje osećaj teskobe. Osim kvalitetnijeg ljubavnog i, naravno seksualnog života, spavanje bez ičega na sebi poboljšava kvalitet spavanja, piše Men’s Fitness.

Je li zdravo da spavate goli?
Temperatura tela je manja što doprinosi dubljem snu. I genitalije će vam biti zahvalne ako ih ne skrivate u pidžami. Stručnjaci veruju da se tako provetravaju što smanjuje šansu od razvoja bakterija jer one vole vlagu i vrućinu. Vagina će biti manje vlažna i manje sklona infekcijama, a testisi hladniji što čuva zdravlje spermatozoida.

I koža će vam biti zahvalna jer je to jedinstvena prilika da neometano diše, što smanjuje šansu od dobijanja kožnih bolesti. Naime, tokom celog dana prekrivena je odećom i obućom ispod koje se često znoji, a i hemikalije od deterdženta ili omekšivača mogu ulaziti kroz pore.

I još jedan detalj, ako ne spavate u pidžami, štedećete na kućnom budžetu. Nećete ih morati kupovati, prati, peglati… Ako vam je noću hladno, radije se pokrijte još jednim ćebetom, a telo neka i dalje uživa u slobodi, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)