najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kris Braun otkazao australijsku turneju zbog problema s vizom

Američki pevač Kris Braun otkazao je danas turneju u Australiji i na Novom Zelandu posle upozorenja australijskih vlasti da će mu verovatno odbiti vizu zbog osude za nasilje u porodici.

Agencija za prodaju karata Tiketek je objavila saopštenje Braunovih promotera da je otkazana planirana decembarska turneja u Australiji i na Novom Zelandu i da će onima koji su kupili karte novac biti vraćen.

Braun se u saopštenju zahvalio obožavateljima i izrazio nadu da će u “bliskoj budućnosti” moći da organizuje turneju.

U australijskom imigracionom odelenju nisu želeli da kažu da li je Braunu odbijena viza. Ta služba u septembru je Braunu uputila “obaveštenje o nameri da razmotre odbijanje” vize i dala mu 28 dana da objasni zašto treba da ga puste u zemlju.

To upozorenje dato je samo nekoliko dana pošto je bivša ministarka za imigraciju Mikejlija Keš pozvala vlasti da odbiju vizu 26-ogodišnjem Amerikancu na osnovu njegovog karaktera. Braun je 2009. osudjen jer je pretukao tadašnju devojku, pevačicu Rijanu.

“Ljudi treba da razumeju da ako ćeš da počiniš nasilje u porodici i onda želiš da putuješ po svetu neke zemlje će ti reći da ne možeš da dodješ, nemaš karakter koji se očekuje u Australiji”, rekla je Keš koja je sada ministarka za ženska pitanja.

Aktivisti u Australiji su vodili kampanju da se zabrani pevaču ulazak u zemlju zbog njegovih brutalnih napada na tadašnju devojku Rijanu.

Braun je u okviru turneje trebalo da ima jedan koncert u Oklendu na Novom Zelandu.

Novozelandske vlasti navele su da je on povukao aplikaciju za vizu pre nego što su oni počeli da je razmatraju.

Kris Braun najavio je za decembar turneju u gradovima Sidnej, Melburn i Pert.

Njemu su vize već odbijali Velika Britanija, Kanada i Novi Zeland.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike