U trendu

Nepravedno kažnjena: Donirala kosu za obolele od raka pa je sačekalo neprijatno iznenađenje

Devojka koja je svoju kosu ošišala i dobrovoljno dala, zbog toga je na kraju – kažnjena. Naime, Niam Boldvin (14) iz engleskog Kornvala ošišala je svoju dugu kosu za fondaciju Little Princess Trust koja izrađuje perike za obolele od raka. Umesto da za to bude nagrađena i pohvaljena od društva, njena škola je suspendovala!

Škola Mounts Bay Academy „stavila je u izolaciju“ zbog toga što krši pravilo o frizurama koje vredi u britanskim školama. Njena majka Aneka (32) kazala je kako joj je kćerka nepravedno kažnjena.

– Uvek je bila pažljivo i brižno dete i sad je nepravedno kažnjena – rekla je potresena majka i dodaje kako je ipak bila vrlo iznenađena kad joj je Niam rekla šta će uraditi ovog Božića. Majka je vrlo uzrujana zbog postupka u školi njene kćerke i ne može da veruje da takav primer daju mladim humanitarcima. Škola se strogo drži pravila o frizurama i ne dopušta da devojke imaju tako kratku kosu, dok dečaci smeju da imaju nešto kraću. Učiteljica Sara Davi kazala je da su pravila vrlo jasna i da ne mogu da odstupaju od njih.

– Naša pravila i politika škole poznati su već mnogo godina i tu se nema šta dodati – rekla je Davi, piše Metro.

Učiteljica dodaje kako je Niam unapred trebalo da kaže šta namerava da uradi kako bi je upozorili kakve će posledice imati njen čin.

– Nije mi jasno da se ni porodica nije konsultovala sa školom pre čina njihove kćerke. Danas ću razgovarati sa njenom majkom kako bismo rešili problem. Mislim da ne bi bilo nerazumno kad bi Niam nosila šal preko glave dok joj kosa ne naraste – zaključila je Davi i pokazala da je škola odlučna da se drži svojih strogih pravila, bez obzira na to što je mlada Niam učinila plemenito delo i svoju kosu darovala za obolele od raka.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike