najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nešto između

Obrok koji nije baš ni doručak, ali nije baš ni ručak, već nešto između – branč. Branč je engleski pronalazak iz 1895. godine. Nastao je kao obrok koji se jede u kasno jutro ili oko podneva. U Sjedinjenim Američkim Državama branč su počeli da praktikuju tek 1930. godine, a danas predstavlja sastavni deo menija u hotelima i restoranima širom sveta.

Nije ručak, ali nije ni večera, već može biti nova moda da se prijatno provede popodne sa prijateljima. Reč je o sendvičima koji se prave od parčića hleba, za šta je najprikladniji baget hleb zapečen u vreloj pećnici, a zatim se preko nekih stavlja tanko sečena šunka ili pršuta, kriška dinje, tanko sečen ovčji sir i list radića. Drugi parčići zapečenog hleba prekrivaju se tanko sečenom slaninom i komadima breskve, a ostatak tanko sečenom salamom i jednom šnitom tanko sečene sveže smokve. Hleb se prethodno može namazati emulzijom sačinjenom od maslinovog ulja, malo limunovog soka i bibera, a u polovinu ovog soka može se dodati i malo senfa.

Suština je da se kombinuju suhomesnati proizvodi sa kriškama svežeg voća, a mašti i ukusu prepušta se izbor sira i začina. Bitno je da se sendviči što više šarene. Nakon sendviča, u letnja vrela popodneva izvanredno će prijati hladna sangrija ili bilo koje drugo penušavo vino sa malo ruma, komadićima leda i svežim voćem isečenim na tanke kriške, kao što su, na primer, breskve, pomorandže, limuni sa korom i drugo. Kada ste sve to pripremili i ukusno aranžirali, ostaje vam samo jedna stvar, a to je da se opustite i uživate sa svojim prijateljima u hrani, razgovoru i lepom vremenu.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike