najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Plačljivica, organizatorka: Na ovakve tipove majki možete naleteti prvog školskog dana

Prvi dan školske godine nije lak ni roditeljima ni deci, jer donosi velike promene i navike u živote cele porodice. Deca uz školske obaveze izgradiće i što prisnije odnose sa svojim vršnjacima i učiteljicom, a vi kao roditelj, ukoliko imate želju, poradićete na kvalitetnim odnosima sa drugim mamama. Sa nekoliko tipova majki ćete se sigurno susresti, još koliko danas:

Uplakana mama

U svakoj novoj generaciji postoji barem jedna mama koja na prvi dan škole ne može da zaustavi suze. Iako je sasvim normalno da su neki ljudi posebno emotivni, jer njihov ljubimac i prvenac sada postaje “mali čovek”, ipak postoje granice. Ako se ova mama nađe kraj vas, uputite joj koju rečenicu kako biste razgovorom odvratili pažnju od plakanja.

Organizatorka

Ovakav tip majke ne skida osmeh s lica, može da se poistoveti sa svakom situacijom i da razume svaku mamu. Već prvi dan škole počeće da iznosi svoje velike planove za različite priredbe, sajmove i humanitarna događanja koja želi da organizuje. Iako ovako upadljiv tip osobe može biti pomalo iritantan, uvek je dobro u blizini imati mamu koja želi da se pokrene, umesto da samo priča o promenama.

Službeni fotograf

To je ona mama s mobilnim telefonom u rukama. Ili još bolje, foto aparatom. Ona fotografiše svaki detetov pokret, njegove drugare, svaki kutak škole i najčešće propušta sve ono bitno.

Mama ulizica

Sigurno ste se susreli sa ovim tipom mama već u vrtiću. E pa, to vas očekuje i u školi. Pre nego se i okrenete, ova mama će već biti u važnim pregovorima sa učiteljicom nudeći svoju pomoć.

Mama sa iskustvom

To je mama koja je sve već prošla, pa neka preterana euforija oko prvog dana škole ne postoji. Srećna je zbog deteta, upoznata sa svime i prava je podrška jer dete, ali i ostale roditelje rado upoznaje sa rasporedom školskih prostorija, ali i spremna je da pruži mnogo korisnih saveta.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike