najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Premijera srpskog kandidata za Oskara (VIDEO)

Film “Dnevnik mašinovodje” scenariste i režisera Miloša Radovića imaće sledeće nedelje premijeru u Beogradu.

Film, koji je i srpski kandidat za Oskara, imao je svetsku premijeru u Moskvi u junu, gde je dobio nagradu publike, a premijeru u Srbiji imaće za nekoliko dana, 14. septembra u centru “Sava”, a onda kreće distribucija po celoj Srbiji.

Ovog meseca film je prikazan i na festivalu u Montrealu, a slede festivali i prikazivanja u Londonu, Varšavi, Roterdamu, Oslu.

Povodom kandidature filma “Dnevnik mašinovodje” za Oskara, režiser Miloš Radović rekao je “da je to jedna fantazija, bajka i san”, ali da je vrlo ponosan što je priznanje dobio od stručnih ljudi domaće filmske akademije.

Glavnu ulogu tumači Lazar Ristovski, koji je i producent filma.

“Moj otac je bio železničar a i Milošev deda je bio mašinovodja, emotivno smo od detinjstva vezani za železnicu i to je razlog što smo se upustili u ovu avanturu koja se zove snimanje filma o železnici i mašinovođama”, rekao je Ristovski za agenciju Beta.

“Ja u filmu igram lik Ilije, koji je čitav svoj život proveo u lokomotivi, zovu ga čak i šampion, jer je imao preko dvadeset gaženja, ali je to film o ljubavi, opraštanju i spremnosti na žrtvu”, rekao je Ristovski, koji kao producent sebe angažovao i kao glumca pošto je scenarista Miloš Radović pisao ulogu Ilije misleći na njega.

U filmu glume i Jasna Djuričić, Nina Janković, Mladen Nelević, Tihomir Stanić, Mirjana Karanović, Petar Korać.

Producent Lazar Ristovski je rekao da je film snimljen za svega 450.000 evra i da kad ode na svetske festivale i kaže koliki je budžet filma, niko mu ne veruje.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike