Putin ipak telefonirao Eltonu Džonu i obećao mu sastanak

Ruski predsednik Vladimir Putin imao je telefonski razgovor s Eltonom Džonom, kome je obećao sastanak, nakon što su neki ruski šaljivci zvali tog britanskog muzičara i predstavili se da su iz Kremlja, a jedan je i imitirao Putinov glas, saopšteno je danas u Moskvi.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je ovog puta sam Putin telefonirao muzičaru i zamolio ga da se ne oseća uvređenim zbog šale i obećao da će da se sastane s njim čim bude imao vremena, dodajući da je otvoren za razgovor o bilo kojoj temi.

Elton Džon je nedavno izrazio je želju da se sastane s Putinom i s njim razgovara o homoseksualnim pravima u Rusiji, navodeći da “homoseksualci ne predstavljaju nikakav problem”.

“Voleo bih da ga upoznam. Sednem s njim i porazgovaramo”, rekao je Džon, vatreni borac za prava homoseksualaca.

Muzičar je naveo da bi Putinu rekao da “homoseksualci ne predstavljaju nikakav problem u svetu, jer postoje znatno veći problemi”.

Posle te vesti, dva Rusa su pozvala telefonom muzičara, koji je poverovao da ga je lično zvao Putin, te je muzičar to i objavio na Instagramu, uz poruku zahvalnosti.

Rusija, u kojoj se homoseksualnost smatrala zločinom do 1993. i mentalnom bolešću do 1999. godine, 2013. je donela zakon prema kojie se zatvorom kažanjava “homoseksualna i pedofilska propaganda prema maloletnicima”.

(Beta)

Ostavite komentar