Rejdiohed izdao novu pesmu kao božićni poklon fanovima

Foto: Beta

Britanski alternativni rok bend „Rejdiohed“ izdao je danas kao božićni poklon svojim fanovima novu pesmu „Spektar“, prvobitno namenjenu za poslednji film o čuvenom agentu Džejmsu Bondu.

„Prošle godine su nas pitali da napišemo pesmu za najavnu špicu filma o Džejms Bondu ‘Spektar'“, navodi se u saopštenju grupe koja je poslednji album izdala 2011. godine.

„Rejdiohed“ je naveo da je ta saradnja otkazana ali je pesma snimljena.

„Pošto volimo tu pesmu a bliži se kraj godine, pomislili smo da je podelimo s vama“, dodao je bend koji nije naveo zbog čega je prekinuta saradnja sa autorima filma.

Pesma „Spektar“, koja se zove kao i film koji se ove jeseni pojavio u bioskopima, sadrži zvuke klavira i sintisajzera i u duhu je melanholičnih i eksperimentalnih pesama benda.

„Rejdiohed“ je izdao šest studijskih albuma, dok je pevač i frotmen benda Tom Jork prošle godine izdao drugi solo album.

Najpoznatije pesme „Rejdioheda“ su „Street Spirit (Fade out)“, „Creep“, „Karma police“ i „No Suprises“.

Jork (46) je kao muzičar prepoznatljiv po svom karakterističnom glasu tenora, čestoj upotrebi falseta i sposobnosti da peva u širokom notnom rasponu. Svira gitaru i klavir, ali ume da svira i bubnjeve i bas gitaru.

Jork se često pominje kao jedna od najuticajnijih ličnosti u alternativnoj rok muzici. Magazin Kju (Q) ga je 2002. godine svrstao kao šestu najuticajniju ličnost u alternativnoj muzici, dok je „Rejdiohed“ 2005. godine rangiran na 73. mesto liste časopisa Roling stoun 100 najvećih bendova svih vremena.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar