najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Studio Juniversal oborio rekord u zaradi

Filmski studio Juniversal (Universal) ostvario je zaradu od 2,113 milijardi dolara na američkom tržištu ove godine, što je novi rekord u istoriji filmske industrije.

Prethodni rekord je postavio studio Vorner Bros (Warner Bros), koji je tokom 2009. godine zaradio 2,105 milijardi dolara na američkom tržištu, saopštio je filmski distributer Taramount.

Za novi rekord studija Juniversal zaslužna je najviše Severna Amerika, koja je dostigla sjajnu zaradu sa blokbasterima „Svet iz doba Jure“ (639.8 miliona dolara), „Paklene ulice 7“ (352.6 miliona dolara), „Malci“ (321.1 milion dolara), „Pitch perfect 2“ (183.8 miliona dolara) i „Pedeset nijansi siva“ (166.2 miliona dolara).

„Mi radimo sa inspirisanim stvaraocima filmova, koji sa strašću pričaju divne priče, a sa ovogodišnjim raznolikim naslovima, bili bi srećni da postavimo rekorde u najvišim zaradama na bioskopskim blagajnama. Delimo ovaj uspeh s našim partnerima i željno iščekujemo preostale filmove i rezultate do kraja ove godine, rekao je predsednik distribucije Juniversal studija Nik Karpu.

Osim američkog rekorda, studio Juniversal je oborio i rekord na međunarodnom tržištu, time što je četiri meseca pre kraja godine na blagajnama ostvario rezultat od više od 3,78 milijardi i time sa prvog mesta skinuo studio 20th Century Fox sa zaradom od 3,73 milijarde dolara, saopšteno je iz Taramounta.

U poslednjem kvartalu ove godine, studio Universal donosi filmove „Poseta“ (The Visit), novi triler M.Najt Šjamalana, avanturu „Everest“, zatim novi film reditelja Denija Bojla „Stiv DŽobs“ (Steve Jobs), romantičnu gotičku dramu „Grimizni vrh“ (Crimson Peak) reditelja Giljerma del Tora, kao i dramu „Pored mora“ (By the Sea) rediteljske Anđeline Džoli Pit i horor komediju „Krampus“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike