U trendu

Sutra nominacije za prestižnog Oskara

Američka Akademija za film i nauku u utorak će saopštiti spisak nominovanih za nagradu Oskar, čija će svečana 89. dodela biti održana 26. februara u pozorištu Dolbi u Holivudu, saopšteno je na sajtu Akademije.

Za sada se ne pominje nijedan film koji bi mogao da bude na spisku nominacija, ali su nagrade Američkog udruženja producenata (Producers Guild of America – PGA), Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America – DGA) kao i Zlatni globus pouzdani pokazatelji ko bi mogao da osvoji prestižnog Oskara.

Prema tim nagrada, mjuzikl „La La Land“ i ostvarenja „Moonlight“ i „Manchester by the Sea“ mogli bi da budu favoriti za Oskara.

Oskar se dodeluje u 24 kategorije, medju kojima za najbolji film, režiju, glavnog glumca i glavnu glumicu, najbolju sporednu mušku i žensku ulogu, najbolji originalni scenario, najbolji adaptirani scenario, najbolji strani, dokumentarni i animirani film, kao i za najbolju muziku i specijalne efekte.

Svečanost će prenositi američka televizijska mreža Ej Bi Si (ABC) a domaćin ceremonije će biti glumac Džimi Kimel.

Na svećanoj večeri američke Akademije za nauku i film održanoj 12. novembra počasnog Oskara dobili su Džeki Čen, zvezda akcionih filmova, i reditelj dokumentarnih filmova Frederik Vajzmen.

Film „Pod lupom“ reditelja Toma Makartija osvojio je prošle godine Oskara za najbolji film, dok je meksički reditelj Alehandro Gonzales Injaritu osvojio Oskara za najbolju režiju za film „Povratnik“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.