U trendu

Zanimljivo: Jedini grad na svetu u kome žive samo – žene (video)

Noiva do Kordeiro, grad u kome žive žene, osnovala je 1891. godine Marija Senorina de Lima koja je prognana iz svog sela zbog preljube.

Ovaj mali brazilski grad stvorila je žena, za žene, on ima svoja pravila i svoj sistem organizacije rada i života. U njemu danas živi svega 600 stanovnika, većinom žena i tek pokoji muškarac.

Uredile su život onako kako žele i osećaju se prijatno u svom ženskom carstvu. Veruju da su u svom mestu uspele da organizuju mnogo bolji život od muškaraca.

Neke imaju muževe i decu, međutim, muškarci mogu posetiti svoje supruge u Noiva do Kordeiru samo vikendom, baš kao i sinovi koji su napunili 18 godina.

Ovo neobično mesto ima svoje stranice na društvenim mrežama gde se s vremena na vreme pojavljuju oglasi za traženje muškaraca. Na drugi način devojke jednostavno ne mogu stvoriti normalnu porodicu. Svi predstavnici jačeg pola sa kojima komuniciraju su njihovi rođaci.

Sasvim očekivano, zanimaju ih samo neženje koje su spremne da prihvate njihova ženska pravila i prilagode se novom načinu života.

Iznenađujuće, ali mnogi muškarci odazvali su se pozivu da posete jedini grad na svetu u kome mesta ima samo za žene, prenose  mediji

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.