najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zavirite u najoriginalniji muzej sladoleda (video)

Od jestivih balona, preko čokoladne dvorane do plivanja u bazenu sa raznobojnim jestivim ukrasima za kolače, sve to posetiocima nudi privremeni Muzej sladoleda u Njujorku, koji se otvara danas.

Muzej sladoleda je dugogodišnja fantazija 24-godišnjeg osnivača Merilis Ban.

Tura po muzeju, koji obuhvata šest soba, počinje besplatnim sladoledom, a nastavlja se obilaskom prostorije ispunjenom jestivim balonima koji golicaju posetioce dok se njihovi glasovi zbog helijuma transformišu, prenosi AP.

Najveća atrakcija je veliki bazen sa 11.000 funti raznobojnih jestivih ukrasa za kolače, a postavljeno upustvo kaže: “Zamislite želju i zaronite na sopstveni rizik. Upozorenje: Može izazvati spontanu sreću”.

Sreća je upravo bila na umu osnivačima muzeja Merilis Ban i Menišu Vori koji su sebi češto postavljali pitanje: Da li se zabavljamo?

Oni su pokrenuli projekat kako bi ispunili dečiji san Merilis Ban da pliva u bazenu sa dekorativnim mrvicama, ali su angažovali i više od 30 umetnika kako bi izradili umetnička dela inspirisana sladoledom.

U muzeju se nalazi i čokoladna dvorana koja se nalazi iza satenske braon zavese iza koje se čuje muzički remiks “Pure Imagination”, a unutra fontana sa čokoladom, čokolade, zrna kakaoa po podu, sve do velikog čokoladnog videa.

Obilazak se završava na igralištu gde se nalazi ljuljaška u obliku sladoleda i sladoled sendvič ljuljaška za dvoje, a posetioci mogu da otkriju koji ukus sladoleda njima najviše odgovara zahvaljujući specijalnoj aplikaciji.

Pored specijalnih sladoleda koje je osmislio stručnjak za hranu Irvin Adam, muzej će posetiocima svake nedelje ponuditi i neke od ukusa hladnih poslastica omiljenih gradskih prodavnica sladoleda kao što su “Black Tap” i “Oddfellows”.

Muzej će raditi samo do 31. avgusta, ulaz je slobodan od 11 do 15 časova, nakon čega ulaznoca košta 18 dolara za jednu i 30 dolara za dve osobe, a ko ne bude potpuno zadovoljan na kraju ture, može preći prekoputa i doživeti potpuno drugačije iskustvo u Vitni muzeju američke umetnosti.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike