U trendu

Zašto je dizajnerka Kejt Spejd izvršila samoubistvo?

Američka modna dizajnerka Kejt Spejd godinama je patila od depresije i anksioznosti, ali nije bilo upozoravajućih znakova da će sama sebi oduzeti svoj život, izjavio je njen suprug Endi Spejd.

Pedesetpetogodišnja dizajnerka je pronađena mrtva u kući u Menhetnu u utorak 5. juna 2018. godine. Policija je u zvaničnom izveštaju objavila da se radi o samoubistvu.

Endi Spejd je izjavio da je njegova supruga imala povremeno probleme sa depresijom tokom 24 godina braka. Ozbiljni problemi sa depresijom počele su pre šest godina,preneo je „Njujork Tajms“.

Kejt je mnogo godina patila od depresije i anksioznosti, aktivno je tražila pomoć i blisko sarađivala sa svojim doktorima kako bi lečila svoju bolest.

Njen suprug je izjavio kako je porodica stalno bili u kontaktu sa njom pre samoubistva i zvučala je sretno i zadovoljno. Po njegovim rečima nije bilo indicija i nikakvog upozorenja da će izvršiti samoubistvo. Vest o smrti je bio totalni šok za sve članove porodice i njene prijatelje. „Očigledno je imala lične demone sa kojima se borila“, rekao je Endi Spejd.

Ona i njen suprug su živeli razdvojeno poslednjih 10 meseci, ali nije bilo planova za razvod. Njihova kćerka, Frensis Betriks, je bila kod oca te kobne noći.

Andi Spejd je takođe rekao da niti on niti bilo ko drugi u porodici nisu našli nikakvo oproštajno pismo od Kejt Spejd.

Njeno oproštajno pismo je „osvanulo“ u medijima. Policija je saopštila da je u pismu poručila kćerki da je mnogo voli i da niko ne treba da se oseća kriv zbog njene smrti.

„Iznenađen sam što je privatna poruka mojoj ćerci bila tako podeljena medijima“, izjavio je Endi Spejd za „Njujork Tajms“.

Šta je depresija?

Depresija je stanje kada se osoba oseća bespomoćno, beznadežno ili bezvredno duže vremena. Ponekad mogu nastati problemi sa koncentracijom ili spavanjem i stalan osećaj umora.

Depresija je ozbiljan problem mentalnog zdravlja koji uzrokuje uporan osećaj tuga i gubitka interesa za aktivnosti .

Deprsija utiče na to kako pacijent misli, šta oseća i kako se ponaša a može izazvati emocionalne, funkcionalne, fizičke i zdravstvene probleme. Iako se depresija može desiti u bilo kom dobu života, simptomi se mogu razlikovati od osobe do osobe.

Depresija nije slabost ili nešto što se može prevladati voljom već ponekad može imati ozbiljne posledice i zahtevati dugotrajan tretman.

Simptomi depresije se olakšavaju stalnim uzimanjem propisanih lekova i redovnom psihološkom terapijom, u saradnjom sa lekarom.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike