U trendu

U četvrtak je imala 72 kg, a u subotu 5 manje, a sve zbog ove začinske biljke

Prekomerni unos soli, šećera i masti može doprineti zadržavanju vode u organizmu, čemu dodatno pogoduje nedovoljan unos vitamina B kompleksa i proteina.

Brza hrana i jela koja su veoma slana deluju tako da telo počinje da zadržava vodu, a osećamo nadimanje u predelu stomaka i ekstremiteta. Takođe, hronične bolesti poput bolesti bubrega, pluća ili artritisa mogu izazvati zadržavanje vode.

Peršun, biljka koju koristimo kao začin, ima „magične” moći. Njegova količina u obrocima je uvek mala, pa nije dovoljna da se pokrene izlučivanje nakupljene tečnosti iz organizma.

Peršun je odličan saveznik u borbi protiv urinarnih tegoba, bolesti bubrega i jak diuretik. Koren i listovi peršuna mogu se koristiti kao lek. Postoji mnogo recepata za pripremu čaja od peršuna, ali osnovni je ovaj: U ključalu vodu (oko litra) dodajte 5 velikih kašika seckanog peršuna. Ostavite tečnost da odstoji dvadesetak minuta, nakon čega možete čaj procediti ili piti zajedno sa sitno seckanim peršunom.

Čaj od peršuna se može piti i topao i ohlađen

„Odlučila sam se za čaj od peršuna zbog problema sa bubrezima. Za ove tegobe svi preporučuju čaj od grožđa. Osetila sam poboljšanje od čaja od grožđa, ali tečnost je ostala u telu. Odlučila sam da čaj od grožđa zamijenim peršunom i tako sam dobila rezultate“, rekla je jedna čitateljka portala Aura.ba koja je svoje iskustvo sa ispijanjem ovog čaja opisala:

„Peršun je čudo. U četvrtak sam imala 72 kg, a nekoliko dana kasnije, u subotu – pet kilograma manje! Ne radi se o kilogramima sala, već o nagomilanom višku tečnosti, zbog čega sam se nadimala. Osećam se super lagano.”

Možete ga piti bilo kog dana osim kasno uveče kako ne biste morali da trčite u toalet tokom noći (od ovog čaja ćete često mokriti). Uklanjanje tečnosti iz tela je veoma važno. Urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne materije. Peršun je naučno dokazano odličan diuretik, a takođe je i snažan antioksidans. Preporučuje se konzumacija čaja od peršuna, ali ne smete da preterujete. Potrošnja ne bi trebalo da bude veća od litra čaja dnevno.

Ukoliko primetite da nadutost traje duže vreme obavezno se javite lekaru jer je moguće da se radi o ozbiljnijim zdravstvenim tegobama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar