Naš metabolizam (2)

Svaki metabolizam ima svoje karakteristike. Razlikuju se onoliko koliko se i svi mi međusobno razlikujemo. Na osnovu karakteristika jednog metabolizma, na osnovu ispoljenih znakova ili onoga što oseća, jedna osoba može da prepozna o kom tipu metabolizma se radi. Najveći broj simptoma koji su upozoravajućeg karaktera odnosi se na buđenje uz osećaj umora, pospanost posle ručka, sniženi pritisak, primetnu hladnoću u rukama i stopalima.
Ovome se još može dodati i lako dobijanje kilograma uz malo neopreznosti prilikom konsumiranja hrane, što je pored problema sa varenjem jedan od najčešćih znakova upozorenja. Ispitujući i osluškujući sebe i znakove koje nam šalje naš organizam najlakše ćemo utvrditi gde je pozicioniran naš metabolizam u odnosu na ono što se smatra „normalnim“ metabolizmom. Osobe koje nemaju problema sa metabolizmom, dakle oni čiji metabolizam nije ni previše spor ni previše brz, nalaze se u najboljoj situaciji. Za početak, njihovi kilogrami ne variraju. Ako se pomalo i ugoje, dovoljan je jedan dan ishrane namirnicama preporučenim ljudima sa sporijim metabolizmom, a sledećeg dana namirnicama za brzi metabolizam, i oni su ponovo u svojoj ravnoteži.
Ravnoteža koja je načas bila poremećena, kod osoba sa normalnim metabolizmom brzo se uspotavlja u svom prvobitnom obliku. Pored toga što nemaju problema sa kilažom, ove osobe su u prednosti i zbog toga što mogu slobodno da se bave bilo kakvom fizičkom aktivnošću, po najslobodnijem mogućem izboru, prvenstveno i najviše zahvaljujući činjenici da imaju energije tačno onoliko koliko im je za tu fizičku aktivnost i potrebno. Za razliku od onih koji se goje a ne jedu previše, ili onih koji jedu mnogo a ne dobijaju na kilaži uopšte – osobe sa normalnim metabolizmom nemaju takve probleme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.