U trendu

Sedam čajeva za mršavljenje

Industrija raznih preparata za mršavljenje navela je mnoge ljude da počnu da koriste te proizvode, ali oni retko daju trajne i dobre rezultate.

Čak i kada deluju, nisu uvek potpuno bezbedni po zdravlje ili su jednostavno preskupi da bi se koristili duže vreme. Takođe, ne možete se izgladnjivati jer to dovodi do poremećaja u ishrani, bez obzira na to koliko mršavite. Jednostavno, ne možete se odreći ni neke određene grupe namirnica, jer je svaka od grupa potrebna za celokupno zdravlje organizma.

Pa ipak, postoji način na koji možete izgubiti suvišne kilograme bez previše napora. Treba samo da se prilagodite određenom načinu života i u svakodnevnu ishranu dodate nekoliko šoljica čaja.

Možete lako detoksifikovati organizam, čak sprečiti mnoge zdravstvene probleme i bolesti. Čaj je vrlo zdravo piće i zbog toga se masovno koristi hiljadama godina. I danas mnogi ljudi u savremenom svetu svakodnevno piju čaj kako bi održali zdravlje svog organizma.

Sedam čajeva za efikasno mršavljenje

1. Zeleni čaj

Verovatno ste već čuli koliko je zeleni čaj dobar za mršavljenje i generalno poboljšavanje celokupnog zdravlja organizma. Tu je dobro poznat sastojak zelenog čaja pod imenom epigalokatehin-galat, koji je izvrstan za zdravlje. Zeleni čaj čini čuda kad je u pitanju metabolizam i ubrzava proces varenja. Ako redovno pijete zeleni čaj, možete izgubiti oko 70 kalorija tokom samo jednog dana.

2. Čaj od nane

Nana pomaže u ubrzavanju procesa varenja, što potpomaže brže sagorevanje kalorija. Ovo je vrlo osvežavajuće piće koje možete koristiti kako biste ubrzali rad digestivnog trakta. Možete ga piti i topao i hladan, efekat je isti.

3. Oolong (ulong) čaj

Ova vrsta čaja je najbolja za ubrzavanje metabolizma. To je polufermentisani čaj koji je jači čak i od zelenog čaja. Sagoreva masnoće i pomaže u smanjivanju nivoa holesterola u krvi. Ima osvežavajuć ukus koji dosta podseća na cvetni čaj. Veoma je bogat antiokridansima i flavonoidima koji su odlični u prevenciji raznih bolesti.

4. Čaj od ruže

Ružin čaj je najbolji u prevenciji zatvora. Možete skuvati čaj i od svežih ruža, imaće povoljno terapeutsko svojstvo na organizam. Takođe je odličan za sjaj i zdravlje kože, jer sadrži dosta vitamina koji su generalno dobri za ceo organizam, a posebno za kožu.

5. Čaj od mente

Ova vrsta čaja vrlo efikasno deluje na skidanje kilograma, čak i bez vežbanja. Uopšte ne sadrži kalorije, a odlično umanjuje osećaj gladi, što ga čini izvrsnom i efektivnim zamenom za druge metode mršavljenja. Ovaj čaj je vrlo popularan u mnogim azijskim državama samo zato što je dobar za mršavljenje.

6. Čaj od zvezdastog anisa

Ova posebna vrsta čaja odlična je za poboljšanje varenja. Neverovatno brzo razlaže hranu i tako sprečava organizam da apsorbuje masnoće i ugljene hidrate. Vrlo je efikasan za mršavljenje, a pored toga, i odličnog je ukusa.

7. Beli čaj

Beli čaj je u poslednje vreme sve popularniji kao jedan od „sagorevača masnoća“. Takođe ima prijatan i osvežavajuć ukus, a sa druge strane, uopšte nema kalorija i lako suzbija osećaj gladi, tako da ćete, uz redovnu upotrebu, brzo primetiti kako kilogrami nestaju. Beli čaj se smatra jednom od najboljih opcija za gubitak kilograma.

Još neki saveti

  • Koji god čaj da pijete, pijte bar 3-4 šolje dnevno za optimale rezultate.
  • Najbolje je uzimati čaj u „najprirodnijoj“ formi tj. čist čaj, ali ako želite da poboljšate ukus nekim zaslađivačem, uzimajte one sa 0 kalorija ili bar niskokalorične.
  • Kesice sa čajem ili svež čaj držite na hladnom i čistom mestu. Dobro pazite da ne ostavljate čaj na mestima gde insekti ili kućni ljubimci mogu doći do njega. Najbolje je staviti ga u teglu – tako će biti bezbedan i ostati svež.
  • Iako je med kaloričan, ipak ima manje ugljenih hidrata nego šećer, koji obično koristimo. Takođe, ima znatno bolju nutricionističku vrednost u poređenju sa šećerom. Ako želite da zasladite čaj, umesto šećera, uzmite kašičicu meda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.