Zimski dani – odličan ambijent za GOJENJE

O tome ne treba previše pričati jer je svima nama vrlo dobro poznato koliko je malo potrebno da se čovek opusti. Da se opusti i da se pronalaženje opravdanja i krivice u drugima razvije i pretvori u pravu veštinu.

Nema ničeg lošeg u opuštanju, ali kada previše dugo traje onda dovodi u pitanje i preti da uništi sve ono što je do tada postignuto. To se naročito odnosi na ishranu, kilograme i vežbanje. Zimski dani koji su jednostavno takvi da ne želite da izlazite napolje, stvaraju odličan ambijent za lutanje misli. Za lutanje misli, lenčarenje, grickanje i pijuckanje omiljenih napitaka.

Koliko god neka situacija bila ograničavajuća, uvek je najbolje rešenje pokušati da se iz nje izvuče ono najbolje. Zimi možda nećete moći da trčite svojom omiljenom stazom ili davozite bicikl, ali zato u svom obližnjem fitnes klubu ili stanu možete da uradite milion nekih drugih, takođe korisnih stvari. Tako kad sagledate sve, cela stvar i nije toliko loša. Jer da vas zima nije primorala, verovatno nikada ne biste ni menjali svoju trening rutinu.

Nakon nekoliko meseci biste od svega digli ruke i to sve zbog najobičnije moguće dosade. Znači uvek i iz svega treba izvlačiti ono najbolje. Loše procenjena energetska vrednost bi, u diplomatskom jeziku, bila sva ona zimska uživanja u teškim jelima, slavskim slatkišima i da ne nabrajamo više, svi se razumemo u diplomatiju, zar ne?

Ipak, za razliku od nekih drugih situacija, ovde ne bi trebalo prevideti istinitu činjenicu od koje sve polazi. Zimi je zaista neophodno povećati energetsku vrednost. U letnjem periodu svaka loša procena će se neutralisati povećanom fizičkom aktivnošću, dok će se u zimskom periodu svaki pogrešan korak i te kako videti. Da se ne bismo bavili matematikom, biće dovoljno da napravite minimalne izmene u načinu svoje ishrane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.