U trendu

Četiri jednostavna trika da unesete 500 kalorija manje svakog dana

Ako želite da izgubite višak kilograma, verovatno je vaša prva odluka da jedete manje. Iako zvuči kao lagan zadatak, to je najčešće teško izvodljivo.

Za početak, da biste izgubili pola kilograma, trebalo bi stvoriti deficit od 3500 kalorija. Upravo zato se preporučuje unositi 500 kalorija manje dnevno jer je, prema stručnjacima iz klinike Mayo, to jedini siguran i održiv način gubitka kilograma. Ali, kako to postići? Osim što možete više da vežbate, možete da promenite ishranu. Najbolje oba.

Evo jednostavnih trikova koji će vam pomoći da regulišete ishranu:

Umesto zaslađenih napitaka, pijte mineralnu ili aromatizovanu vodu

Ako dnevno popijete 2,5 decilitra soka od narandže i pola litre gaziranog soka, uneli ste otprilike 508 kalorija u organizam. Umesto toga, odaberite mineralnu vodu ili u običnu vodu dodajte krišku narandže ili limuna kako biste je aromatizovali.

Marinirana pileća krilca zamenite belim mesom

Ovim jednostavnim trikom možete uneti skoro 600 kalorija manje. Naime, samo osam pilećih krilca u marinadi mogu imati i više od 800 kalorija.

Kuvajte kod kuće umesto da naručujete hranu

Tako kroz tri obroka dnevno možete uneti čak i do 580 kalorija manje. Naime, studija objavljena u julu 2014. u časopisu Public Health Nutrition otkrila je da kada ljudi kuvaju kod kuće, konzumiraju skoro 200 kalorija manje tokom svakog obroka.

Izbegavajte hleb s maslacem i začinima

Iako je neverovatno ukusan, grickanjem ovog hleba možete uneti i do 1000 kalorija, a nećete se osećati siti. Umesto njega pojedite supu od povrća koje je mnogo zdravije predelo, a osim toga sadrži i manje kalorija, savetuje Livestrong.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.