U trendu

Idealan doručak je jednostavnije i jeftinije pripremiti nego što mislite

Mnogi žive u uverenju da je zdrava hrana skupa. Ali influenserka Alisa Atkinson odlučila je da razbije taj mit pa je podelila recept za idealan doručak koji je pristupačan, jeftin i brzo se priprema.

Kako tvrdi, potrebna su vam četiri sastojka. To su ovas, orašasti plodovi ili maslac od orašastih plodova, sveže ili smrznuto voće i voda.

„Ono što je super jeste da vas ovakav doručak po porciji stoji košta manje od 70 dinara, što znači da je dostupan svima koji žele da odaberu zdraviji početak dana“, napisala je za Medium.

Od ovih sastojaka Atkinson priprema posudu ovsenih pahuljica.

„Jelo ima dobru ravnotežu ugljenih hidrata, proteina i zdravih masti i obezbeđuje niz mikroelemenata iz voća, ovsa i orašastih plodova“, objasnila je.

Ovas je prepun mangana, fosfora, magnezijuma, bakra, gvožđa, cinka i vlakana. Borovnice su bogate antioksidansima koji pomažu opšte zdravlje i dugovečnost. Banane sadrže kalijum i druge mikroelemente.

Ovas pripremite na način opisan na pakovanju. Neki proizvodi se kuvaju, neki se mogu pripremiti i u mikrotalasnoj peći. Potom u posudu s ovsem dodajte orašaste plodove i voće po izboru.

„Bez obzira na to koju vrstu ovsa ste odabrali, doručak možete prilagoditi svojim ličnim potrebama, sklonostima i ukusima. Na taj način ćete se svakog jutro radovati doručku i napajati svoje telo zdravim, zasitnim doručkom. Time ćete na kraju dobiti energiju koja vam je potrebna da budete najefikasnija i produktivnija verzija sebe“, ističe Atkinson.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.