U trendu

Jela je 3 jajeta svakog jutra, telo joj se potpuno promenilo: Ovo je njeno iskustvo

Oduvek sam volela da kuvam i pržena jaja, ali sam ih nekako uvek preskakala, jer mi nije bilo praktično da ih spremam i nosim na posao. Radije sam posezala za jabukama, bananama ili drugom voćem za doručak.

Ipak, primetila sam da “poludim” od gladi mnogo pre ručka, pa sam rešila da promenim doručak i da to budu – jaja. Konkretno 3 jaja svakog jutra svaki dan u nedelji. Zašto baš jaja? Zato što je to savršen mali paket – bogata su proteinima, ali i selenom, omega-3 kiselinama, vitaminima D, E i B12. Takođe, samo dva jaja na dan ispunjava dnevnu potrebu organizma za hranljivim holinom koji povećava memoriju. Tu je i niska cena, naravno.

Ovo je moje iskustvo:

Znala sam da će se naći gomila onih koji će tvrditi da je holesterol poguban. Ali, nedavno su zapravo iznete tvrdnje da dijetetski holesterol nema uticaj na holesterol u krvi. Isto tako, to koliko jaja smete da jedte nedeljno u velikoj meri zavisi i od činjenice kako izgleda ostatak vaše ishrane, ali i koliko ste aktivni.

Ja sam recimo veoma fizički aktivna i hranim se raznovrsno i urvanoteženo, pa 3 organska jaja u mom dnevnom meniju nisu napravila problem. Upravo suprotno, nadoknadila sam proteine i masti u ishrani, kojih uglavnom nije bilo dovoljno.

Dakle, osim činjenice da sam samim doručkom unela 21 gram proteina, ja sam naučila moj stomak da bude miran i sit najmanje do 12 sati.

Naučila sam i da je doslednost dobra – nema muke oko toga šta ćeš da doručkuješ i nikada ne osećaš grižu savesti što si pojeo nešto loše, kalorično i “zabranjeno”. Kad doručkuješ jaja, znaš da si uradio nešto dobro za svoje telo.

Ovo su benefiti koji te čekaju, ako rešiš da svaki dan priuštiš svom organizmu 2 ili 3 jajeta.

1. brže se mršavi

2. jačaš imunitet

3. utiču na bolje pamćenje

4. smanjuju depresiju

5. usporavaju starenje

6. smanjuju rizik od srčanih bolesti

7. grade mišiće

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.