U trendu

Moćni rasol ublažava mamurluk, prepun je materija koje jačaju imunitet

Rasol je sok od kiselog kupusa. Tokom kiseljenja kupus ispušta tečnost, rasol, a ova lekovita tečnost sadrži velike količine vitamina B, C, E i K kao i  minerala poput kalijuma, kalcijuma, fosfora, sumpora, gvožđa, bakra, cinka i magnezijuma.

Rasol je odličan za probavu i jačanje crevne flore. Dobre bakterije koje nastaju u rasolu tokom fermentacije unose balans u crevnu floru i održavaju je zdravom.

Konzumiranje se posebno preporučuje tokom hladnijih meseci. Jesen i zima sa sobom donose razne bakterije i viruse koji izazivaju zdravstvene probleme, a rasol je prepun materija koje jačaju imunitet. Ako ste popili previše džin-tonika, mamurluk ćete ublažiti rasolom. On će nadoknaditi izgubljene elektrolite i pomoći u hidrataciji organizma.

Pored toga, aktivira proteine koji pomažu u apsorpciji kalcijuma, čoveku neophodnog minerala koji hrani kosti. Rasol je niskokalorična namirnica, a istovremeno sadrži mnogo vlakana i vitamina i deluje kao probiotik pa je odličan dodatak prehrani prilikom dete, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar