Poboljšava rad mozga i daje snagu: Omiljena namirnica Novaka Đokovića pravi se samo od 2 sastojka

Jedna je od nezaobilaznih namirnica u jelovniku Novaka Đokovića

Najbolji teniser svim vremena Novak Đoković veliku pažnju, pored iscrpnih treninga, posvećuje i svom načinu ishrane, kao i odabiru namirnica koje će se naći na njegovom tanjiru. Iako su masnoće često izbačene iz njegovog menija, postoji jedna namirnica koja je veoma dragocena – gi puter.

Ovaj prečišćeni maslac, omiljen među sportistima poput Noleta, donosi ne samo bogatstvo ukusa već i niz zdravstvenih benefita.

Gi puter je dragoceni saveznik koji se preporučuje za dugovečnost. Smatra se da doprinosi poboljšanju apsorpcije hranljivih materija, podržava rad mozga i nervnog sistema, a čak i „podmazuje“ vezivno tkivo, čineći telo fleksibilnijim.
Kako da ga napravite kod kuće?

1. Priprema maslaca: Počnite sa neslanim, visokokvalitetnim maslacem. Lagano zagrevajte maslac u loncu dok se ne otopi. Uklonite belu penu koja se formira na površini.

2. Proceđivanje i dodavanje arome: Kada se maslac otopi i postane proziran s blagom orašastom aromom, ohladite ga i procedite kroz gazu. Sipajte ga u teglu i dodajte začinsko bilje po želji za dodatne arome.

3. Skladištenje i upotreba: Čuvajte gi puter na sobnoj temperaturi u tamnom prostoru. Zahvaljujući visokoj tački dimljenja, idealan je za prženje, pohovanje, pripremu supa i variva, kao i za dodavanje umacima.
Ova namirnica je pravi dragulj ishrane, ali naravno kao i uvek, obavezno vodite računa o količinu koju konzumirate, jer sve što je previše, nije dobro, piše Stil.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.