U trendu

Recept star 6000 godina za najzdraviji kolač na svetu: Pravi se od samo 2 sastojka

Ukoliko svaki dan započnete makar jednim kolačićem, poboljšaćete funkciju svojih reproduktivnih organa, ženama će porasti libido, ublažićete bolove u stomaku i menstrualne bolove

I med i susam namirnice su koje se koriste već vekovima — kako zbog ukusa tako i zbog uticaja koji oni imaju na ukupno zdravlje organizma. Zato ne čudi što se neko dosetio da ih pomeša i napravi moćnu smesu koja predstavlja pravi vitaminsku bombu.

U ovako pripremljenom kolaču nalaze se, naime: mangan, gvožđe, magnezijum, kalijum, kalcijum, Omega-3 i Omega-6 masne kiseline, vitamini A, B i E i još mnogo toga.

Ukoliko svaki dan započnete makar jednim kolačićem, poboljšaćete funkciju svojih reproduktivnih organa, ženama će porasti libido, ublažićete bolove u stomaku i menstrualne bolove, a zbog velikog procenta gvožđa u susamu, on se posebno preporučuje ženama koje imaju neredovan ciklus.

Zahvaljujući kalcijumu, ova smesa uticaće na zdravlje kostiju.

Ona pomaže i u održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi, jača koštanu srž, povećava izdržljivost, stimuliše mentalne aktivnosti, a ne zaboravimo i to da utiče na sjaj i zdravlje kose i kože!

Recept za kolač

Pre nekoliko godina, regionalni mediji su preneli recept koji navodno datira od pre šest milenijuma, a mi vam prenosimo kako je on glasio.

Priprema:

300 grama susama sameljite tako da dobijete pastu, a onda je pomešajte s medom. Po želji, možete dodati morsku so.

Potom napravite kuglice i ostavite da se zalede. Svaki put kad osetite potrebu za slatkišima, poslužite se ovim kolačićima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar