Srbi je obožavaju: Najbolja namirnica za skidanje masnoće sa stomaka i „ljubavnih bregova“ tvrdi slavni dr Oz

Čak i onima koji predano vežbaju, ponekad je vrlo teško da se reše masnih naslaga na stomaku i onih tvrdoglavih „ljubavnih bregova“.

Često znamo čuti kako se „ravan stomak gradi u kuhinji“ pa nailazimo na savete o namirnicama koje bismo trebali preskočiti, ali uvažena dijetetičarka i autorka Sintija Sas smatra kako nam na prvom mestu treba biti mudar odabir našeg svakodnevnog jelovnika.

– Ako jedete pravu vrstu namirnica, to vam može pomoći da brže izgubite masnoću – istakla je u svom razgovoru za „Today“.

A koja je namirnica ustvari naš najveći saveznik za ravan i privlačan stomak? A ako pitate Sintiju, to je – pasulj.

Ako postanete ljubitelj pasulja, to može vam pomoći da smršate i smanjite svoj stomak – rekla je Sas i dodala kako osobe koje redovno jedu pasulj imaju manji obim struka i 22 posto manji rizik od gojaznosti.

S njom se slaže i popularni američki kardiolog i televizijska ličnost dr Mehmet Oz.

– Pasulj je pun topljivih vlakana, koja podstiču dobre bakterije u crevima, čime se smanjuje upala povezana s trbušnom masnoćom – izjavio je dr. Oz, koji preporučuje da malu porciju pasulja (jednu šoljicu) uključite u baš svaki obrok – čak i doručak! Možda zvuči neobično, ali ustvari i nije toliko teško – pasulj možete dodati u salatu i čili ili, na primer, pripremiti ukusne mafine od slanutka, prenosi Avaz.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.