U trendu

Srbija poludela za radničkom dijetom: Skinite čak 7 kila za nedelju dana, tajna se krije u ovome

Radnička dijeta, koja je nastala 1985. godine kao inicijativa jedne američke kompanije za zdravlje radnika, postaje sve popularnija i u Srbiji. Ova dijeta obećava impresivne rezultate – gubitak od 5 do 7 kilograma nedeljno!

Ali šta je tajna ove dijete?

Pravila su jednostavna: Obezbedite sebi 6 do 8 čaša vode dnevno i konzumirajte supu po receptu ove kompanije.

Zatim, krenite s ovakvim jelovnikom:

Prvi dan

Možete jesti apsolutno sve od voća osim banana. Ne postoje ograničenja u količini, jedite što više voća.

Drugi dan

Voće zamenite sa povrćem, koje možete konzumirati i kuvano i sirovo, a pri tom ne postoji ograničenje šta smete, a šta ne smete jesti od povrća. Doručak vam na primer može biti pečeni krompir, a po želji možete dodati malo maslaca. Ovo će telu dati ugljene hidrate koji su neophodni da obezbede energiju tokom ostatka dana. Povrće će obezbediti tijelu dovoljno hranljivih sastojaka i vlakana, a praktično je bez kalorija.

Treći dan

Osim banana i krompira, treći dan možete jesti sve mešavine voća i povrća, bez ograničenja na vrstu i količinu. Krompir vam nije potreban jer ćete ugljene hidrate dobiti iz voća. U ovoj fazi telo je spremno da sagori višak kilograma.

Četvrti dan

Banane i mleko – Ovaj dan možete pojesti do 8 banana, možete popiti 3 čaše mleka i naravno supu možete jesti koliko vam je potrebno i koliko želite (kao i ostalih dana ove dijete). Banane su važne jer će vam povratiti natrijum i kalijum koje je organizam izgubio u prethodna tri dana.

Peti dan

Dan za govedinu i paradajz – možete pojesti 6 celih paradajza i dve porcije po 300 g govedine. Govedinu ne morate svu pojesti, jedite onoliko koliko vam odgovara, dok bi paradajz trebalo da pojedete. Ovaj dan povećajte unos vode za dodatne 2 čaše, kako bi pomogli telu da se očisti od mokraćne kiseline koja će nastati tokom varenja govedine. Meso će obezbediti vašem telu gvožđe i proteine, a paradajz vlakna koja pomažu varenje.

Šesti dan

I šesti dan se jede govedina, ali se paradajz menja sa miksom povrća koje ćete uzeti po sopstvenom izboru. Možete jesti povrće koliko želite, a govedinu isto kao i peti dan (2 porcije po 300g). Ovog dana telo je potpuno naklonjeno gubitku kilograma i videćete razliku u vašem izgledu u odnosu na vreme pre početka dete.

Sedmi dan

Poslednjeg dana jedite smeđi pirinač, voćni sok i povrće, bez nekih ograničenja.

Nakon ovog sedmodnevnog plana ishrane, trebalo bi da imate potpuno očišćen organizam i 5 do 7 kilograma manje nego pre 7 dana.

Spremni ste da se uključite u ovaj izazov?

(espresso.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.