U trendu

Želite ravan stomak? Ove namirnice bi posebno trebalo da izbegavate

Postizanje ravnog stomaka mnogima je cilj, ali ne radi se samo o redovnom vežbanju. Vaša ishrana može da igra ključnu ulogu u oblikovanju vašeg stomaka, a slatka pića mogu mnogo doprineti tom procesu.

Iako visokokalorična hrana može biti ukusna, neke od njih su poput skrivenih tempiranih bombi kada je u pitanju vaš struk i treba ih izbegavati ako želite da izgubite tvrdoglavo salo na stomaku.

Nutricionisti ističu da zaslađena pića treba maksimalno ograničiti jer su prave „kalorijske bombe“, piše klik.ba.

Zaslađena pića, poput gaziranih pića, voćnih sokova i energetskih napitaka, neki su od krivaca koji mogu stajati na putu postizanja ravnog stomaka. Ova pića su često puna praznih kalorija iz dodatih šećera, što može doprineti debljanju i masnoći na stomaku. Konzumiranje viška šećera može dovesti do skokova insulina i povećanog skladištenja masti u predelu stomaka.

Prekomerna konzumacija šećera, posebno fruktoze koja se nalazi u visokofruktoznom kukuruznom sirupu, povezana je sa povećanjem visceralne masti, masti koja se akumulira oko abdominalnih organa. Ova vrsta masti je povezana sa različitim zdravstvenim rizicima, uključujući metabolički sindrom i bolesti srca.

Gazirana pića mogu da dovedu do nadimanja i gasova, stvarajući iluziju većeg stomaka. Štaviše, višak natrijuma u ​​određenim pićima može dovesti do privremenog zadržavanja vode.

Da biste postigli ravniji stomak i poboljšali sveukupno zdravlje, preporučljivo je ograničiti ili izbaciti slatka pića iz svoje ishrane. Nutricionisti preporučuju da se odlučite za zdravije alternative kao što su voda, biljni čaj ili nezaslađena pića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.