U trendu

Akcija „Đaci vas mole, usporite pored škole“ onlajn

BEOGRAD – Zbog epidemije korona virusa, 14. sezona edukativne akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“ biće održana onlajn, a počeće sutra kada će na Jutjub kanalu JKP „Parking servis“ biti održana prva epizoda predavanja za prvake o pravilima ponašanja u saobraćaju.

Predavanje će početi u 13 sati, navodi se u saopštenju tog preduzeća i dodaje da je drugi online čas, specijal sa Deda Mrazom, planiran za 30. decembar.

Podseća se da „Parking servis“ sprovodi akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole“ sa ciljem da se poveća bezbednost dece u saobraćaju, kroz edukaciju dece i apele na vozače da vode posebnu brigu o najmlađima.

Akcijom su obuhvaćeni prvaci svih 168 osnovnih škola sa teritorije 17 beogradskih opština.

U saopštenju se dodaje da „Parking servis“ u beogradskim osnovnim školama 13 godina održava edukativne interaktivne predstave o pravilnom ponašanju u saobraćaju koje izvodi predavač iz tog preduzeća, uz asistenciju saobraćajnog policajca i maskote akcije – zebre zvane Zebranko Brinić.

Na jednostavan, zabavan i deci prihvatljiv način, prvacima se objašnjava kako pravilno da prelaze ulicu, koriste semafor i tumače saobraćajne znakove.

Tokom druženja, dužeg od decenije, izvedeno je oko 2.000 predstava, zahvaljujući kojima je oko 190.000 đaka prvaka naučilo kako da se pravilno i bezbedno ponaša na putu od kuće do škole, dodaje se u saopštenju.

Ističe se da je, poštujući preporuke Vlade Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, 14. ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“, prilagođen novonastaloj epidemiološkoj situaciji i da će edukacija učenika prvih razreda beogradskih osnovnih škola, planirana za školsku 2020/2021. godinu, biti održana preko Jutjub kanala „Parking servisa“.

Dodaje se da se na početku drugog polugodišta nastavlja online druženje sa „Parking servisom“ koji poziva prvake, ali i ostale koji žele da kroz zabavu nauče i nešto o saobraćaju, svake druge srede na Jutjub kanalu tog preduzeća prate online časove.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.