U trendu

Alitalia otkazala letove na liniji Rim-Beograd zbog Covid-19

BEOGRAD – Kompanija „Alitalia“ otkazala je sve letove na liniji između Rima i Beograda naredne nedelje, od 9. do 15. marta, zbog epidemije koronavirusa Covid-19 na Severu Italije, piše portal Aviatica.

Letovi su, kako navode, otkazani zbog epidemije koronavirusa Covid-19 na Severu Italije, što je uzrokovalo drastičan pad tražnje za putovanjama u ovaj region, ali i celu Italiju.

Sve aviokompanije prave redukcije saobraćaja i otkazuju brojne letove, a na prvom mestu su oni letovi ka najugroženijim područjima.

Aviatici je potvrđeno u Alitaliji da je otkazano više letova ka mnogim destinacijama, a među njima i Beograd.

Ovo je već drugi talas otkazivanja letova ove kompanije, piše portal i podesća da je prvi bio 28. februara kada je kompanija izašla sa saopštenjem i kada je rekla da su ostali gotovo bez putnika na domaćim linijima.

Popunjenost putničke kabine je pala na ispod 30 posto, što zahteva drastično smanjenje kapaciteta, kako bi se smanjili gubici.

Alitalia se inače bori da preživi od kada je u maju 2017. u ovu kompaniju uveden stečajni postupak sa ciljem da se restruktuira i da se pronađe investitor, piše portal navodeći da rok za investitora ističe u naredne dve nedelje, a kompanija, koja je tek počela da popravlja svoje poslovanje, sada se suočava sa ogromnim problemom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.