U trendu

Ambasada:Nema potrebe za panikom od koronavirusa u CG

PODGORICA – Ambasada Kine u Podgorici saopštila je danas da u Crnoj Gori nema potrebe za panikom zbog koronavirusa, nakon što je Kina pojačala mere u borbi sa novim virusom.

„Kineska ambasada razume da Crna Gora preduzima mere kako bi sprečila novi koronavirus. Ambasada je spremna da i dalje jača komunikaciju i saradnju sa relevantnim organama u Crnoj Gori i zajedno da radi na prevenciji i kontroli novog koronavirusa’, navedeno je u saopštenju ambasade.

Nakon izbijanja pneumonije izazvane novim koronavirusom, kineska vlada sveobuhvatno se angažovala na prevenciji i kontroli, dodali su u saopštenju.

„Postupajući sa otvorenošću, transparentnošću i visokim osećajem odgovornosti prema globalnoj zdravstvenoj bezbednosti, kineske vlasti su blagovremeno delile informacije o epidemiji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, relevantnim zemljama i kineskim Hong Kong, Makao i Tajvan regionima“.

Kina će nastaviti da produbljuje međunarodnu saradnju i sarađivati s međunarodnom zajednicom na suočavanju sa novim koronavirusom i zaštititi regionalnu i globalnu zdravstvenu sigurnost“, saopšteno je iz Ambasade Kine u Podgorici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar