Američki mediji: Đoković krenuo u biznis s jednom od najbogatijih muzičara

Kako prenose američki mediji, prvi reket sveta Novak Đoković, čije bogatstvo se procenjuje na 220 miliona dolara, i reper Džej Zi, vredan milijardu dolara, ulažu u novi fitnes program CLMBR, ozbiljnog konkurenta „Pelatonu“ sa kojim je Džej-zijeva supruga, Bijonse, nedavno postala partner.

Prema portalu TMZ, CLMBR će uskoro lansirati dva glavna proizvoda, sprave koje simuliraju penjanje, a dugogodišnji fitnes instruktor Džej-Zija i Bjonse, Marko Borges i suosnivač „Jutjuba“, Čad Harli, takođe nameravaju da ulože u ovaj projekat.

Sprava simulira penjanje, ima ekran osetljiv na dodir i časove sa instruktorom na zahtev.

Džej-Zi je inače pokazao da ima dobar njuh za biznis – do sada je investirao oko 70 miliona dolara u „Uber“, 100 miliona u striming servis „Tidal“ i u proizvodnju šampanjca i konjaka vrednu oko 410 miliona.

Mnoge je iznenadilo što je vest o ovoj investiciji stigla neposredno pošto je zvanično objavljeno da je njegova supruga, muzička diva, Bjonse udružila snage sa fitnes platformom „Pelaton“ na kojoj će pripremiti seriju svojih tematskih treninga za studente na Istorijskom koledžu i univerzitetu za Afroamerikance.

CLMBR inače je veoma sličan „Pelatonu“, samo što ne simulira vožnju bicikla već penjanje. Navodno, trebalo bi da bude veoma koristan za leđa.

Prodaja opreme za fitnes koja se može koristiti kod kuće tokom pandemije koronavirusa doživela je pravi procvat, s obzirom na to da je većina teretana i fitnes centara širom sveta bila zatvorena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.