U trendu

Antisemitski ispadi navijača nemačkog Union Berlina

LONDON – Grupa ekstremnih navijača Union Berlina vređala je navijače Makabija iz Haife i uzvikivala antisemitske parole tokom utakmice dva tima u okviru Lige Konferencija u Berlinu (3:0), prenose nemački mediji.

Zbog ograničenja u vezi sa korona virusom, utakmici je prisustvovalo 23.324 navijača, od kojih gotovo 1. 000 navijača Makabija.

Podružnica mladih lokalnog nemačko-izraelskog udruženja objavila je da su njihove članove vređali lokalni navijači tokom utakmice dok su sedeli na tribinama pomešani sa navijačima Uniona. Navodi se da ih je grupa navijača Uniona gađala pivom i vikala: „Jevreji“.

Navijači domaće ekipe pokušali su i da zapale izraelsku zastavu, koju su oteli izraelskoj navijačici, ali ih je policija u tome sprečila.

„Bilo je i navijača Uniona koji su se protivili takvom ponašanju. Morali smo preći na deo tribina gde su bili smešteni navijači Makabija kako bismo bili sigurni“, navedeno je iz udruženja.

Mreža protiv diskriminacije u evropskom fudbalu (FARE) izjavila je da su „svedoci bili šokirani nivoom antisemitizma“ na utakmici i objavila fotografije na kojima se vidi kako navijač Union Berlina izvodi nacistički pozdrav gostujućim navijačima i vređa one koji su ga upozorili da to ne čini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.