Australija: Vlasti pozivaju na testiranje uoči ublažavanja me

SIDNEJ – Vlasti Novog Južnog Velsa, najmnogoljudnije države Australije, danas su saopštile da su registrovale samo tri nova slučaja zaraze korona virusom, ali pozivaju na oprez i pridržavanje mera, a mlade da se testiraju, uoči daljeg ublažavanja restriktivnih mera u pabovima i restoranima.

U Novom Južnom Velsu, u kojem se nalazi Sidnej, registrovana je gotovo polovina od oko 7.100 slučajeva korona virusa ukupno zabeleženih u Australiji, a od 1. juna, dozvoljeni broj sedećih mesta u restoranima i pabovima biće povećan sa deset na 50.

Zbog toga zvaničnici pozivaju stanovništvo, naročito mlade, da se pridržavaju mera društvenog distanciranja i podvrgnu testiranju da bi se sprečio drugi talas zaraze.

„Mladi ljudi, koji možda misle da su nepobedivi, zapravo to nisu“, upozorio je ministar zdravlja Novog Južnog Velsa Bred Hazard.

U Novom Južnom Velsu, ukupan broj slučajeva korona virusa iznosi 3. 086, a broj preminulih blizu je polovine ukupnog smrtnog bilansa u Australiji, koji se danas povećao za jedan i sada iznosi 102.

U državi Viktorija, gde je poslednji smrtni slučaj zabeležen, registrovano je devet novozaraženih, a treća australijska država po broju stanovnika, Kvinslend, registrovala je dva nova slučaja, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.