U trendu

Australijanac u dvadesetim godinama umro od korona virusa

SIDNEJ – Australijanac u dvadesetim godinama preminuo je u Sidneju od kovid-19, i jedna je od najmlađih žrtava korona virusa u zemlji, saopštile su danas vlasti.

Muškarac koji nije bio vakcinisan, bio je u kućnoj izolaciji 13 dana nakon pozitivnog testa na korona virus, piše Rojters.

Njegova smrt istakla je rizik od virusa i važnost vakcinacije, rekli su zdravstveni radnici koji su postavili cilj da vakcinišu polovinu stanovništva Sidneja pre nego što ukinu zatvaranje grada planiranog 28. avgusta.

„Ponovo se pokazalo kako je ova bolest smrtonosna i kako utiče na ljude svih uzrasta“, rekla je Gledis Beredžiklijan, premijerka savezne države Novi Južni Vels.

Sidnej je danas prijavio 233 nova slučaja infekcije korona virusa, a ukupan broj zaraženih do sada od 16. juna od kako je prvi put konstatovana delta varijanta kovid-19, je preko 4.000.

U pokušaju da se zaustavi nagli porast broja infekcije, vlasti su preduzele agresivne restriktivne mere uključujući zatvaranje grada.

Premijerka Beredžiklijan rekla je da bi država do kraja meseca trebala postići cilj od šest miliona vakcinisanih, barem jednom dozom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.