Babić: Mere nisu zahtevale testiranje igrača

ZAGREB – Predsednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić izjavila je da mere u zemlji nisu zahtevale testiranje igrača i stranaca koji su došli na Adria Tour u Zadar.

„Mere koje su bile u Hrvatskoj to nisu zahtevale. Stranci koji dolaze u Hrvatsku nisu obavezni da se testiraju. Da to nije bio Dimitrov, teniser, zvezda, ne bi bila ovakva tenzija i priča oko ovog turnira. Naravno, dogodilo se da je poznati igrač zaražen. Zadar je ‘živeo’. Nama su zahvaljivali svi, ugostitelji, punio se buking, dobijena je lepa prezentacija, nažalost, desilo se što se desilo“, rekla je Babić za HRT.

Adria Tour u Zadru organizovan je zajedno sa Savezom, a jedno od pitanja za Babićevu bilo je zašto nije bilo osigurano da se mečevi prate po propisima.

„Ulaznice smo prodavali prema preporuci, u svim našim obraćanjima smo molili gledaoce da se drže propisa i distanci. Ne znam koliko je tačno ulaznica prodato, mislim oko trećine. Sami igrači nisu bili u kontaktu sa drugim akterima, govorim o 15 minuta, igrači stanu, fotografišu se, prođu dalje, najviše ugrožavanja je bilo medu njima samima.”

Ona je dodala da je bilo dovoljno ljudi iz obezbedenja koji su brinuli o bezbednosti, da su sredstava za dezinfekciju bila postavljena na sve strane i da su na taj način pridržavali mera.

Upitana je i da li ima indicija da je bugarski teniser Grigor Dimitrov skrivao bolest, pošto je finale u Zadru otkazano kada je on saopštio da je pozitivan na korona virus.

„Ne mogu da kažem, brigu oko igrača i njihovog dolaska imao je Adria Tour. Nisam imala tih saznanja, da jesam, igrači bi se odmah testirali. Ako je Dimitrov pre bio zaražen, onda je to njegova odgovornost i napravio nam je štetu, no sigurno se moramo vratiti korak unazad u čuvanje samih sebe. Kao pojedinac ili javna ličnost moramo da brinemo i odgovorno se ponašamo“, rekla je Babić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.