U trendu

Bajden: Do 4. jula bićemo bliže „normalnom životu“

VAŠINGTON – Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je da su SAD i dalje na putu da ispune svoj cilj, a to je održavanje manjih skupova na Dan nezavisnosti, te da će tako biti sve dok Amerikanci budu oprezni i nastave da se vakcinišu protiv korona virusa.

„Još 11. marta izneo sam viziju kako bi Amerika mogla da izgleda do 4. jula – Amerike koja je bila mnogo bliža normalnom životu koji smo ostavili pre više od godinu dana. Ostajemo na putu da postignemo taj cilj“, poručio je Bajden, dodajući da je od tada dato više od 120 miliona doza vakcina, prenosi CNN.

Više naše dece se vratilo u školu i nakon duge i mučne godine, više baka i deka može ponovo da zagrli svoje unuke, rekao je Bajden obeležavajući 200 miliona doza vakcine protiv korona virusa datih u SAD.

Bajden je pozvao Amerikance da nastave da nose maske i da se vakcinišu pre kraja maja.

Svi moramo da nosimo maske dok se broj slučajeva ne smanji, dok svi ne budu imali priliku da se vakcinišu, rekao je Bajden i pozvao Amerikance starije od 16 godina da se vakcinišu.

„Sada ste vi na redu. Sada. Idite po vakcinu pre kraja maja. Mi to možemo da uradimo, samo ako se ne opuštamo“, rekao je predsednik SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.