Bela kuća ograničila dolazak na posao 2,1 milion ljudi

VAŠINGTON – Američka vlada ograničila je dolazak na posao za 2,1 milion svojih radnika i ohrabruje ljude da rade od kuće, kako bi usporila širenje koronavirusa.

Direktive saveznih službi o načinima za upravljanje rizikom od zaraze, međutim variraju.

Skoro četvrtina saveznih radnika je u Vašingtonu, gde je zatvorena crkva popularna među vladinim zvaničnicima nakon što je pastor bio pozitivan na testu za koronavirus, a prijavlejno je i da su učesnici dve nedavne konferencije imali koronavirus.

Kancelarija koja određuje vladinu kadrovsku politiku ohrabrila je službe da preispitaju planove za vanredne situacije kako bi obezbedile „kontinuitet operacija“.

Ti planovi podrazumevaju rad od kuće i „socijalno distancijranje“, pri čemu ljudi ne treba da prilaze blizu jedni drugima i da se dodiruju.

U Vašingtonu je pet kongresmena u samoizolaciji nakon što su bili u kontaktu sa osobom kojoj je kasnije dijagnostikovan koronavirus.

Članovima kongresa, koji odlaze na pauzu sledeće nedelje, rečeno je da uspostave sopstvena pravila o rukovanju i sastanicima i da naprave planove za rad od kuće, ali im nije dat savet o putovanjima ili okupljanjima u veće grupe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.