Berlin: Desetine požara zbog vatrometa po kućama za NG

BERLIN – Pošto je za Novu godinu zabranjeno postavljanje vatrometa na otvorenom u većem delu njihovog grada, neki Berlinci su umesto toga pokušali da ih ispaljuju iz svojih domova u novogodišnjoj noći, što je dovelo do desetina požara širom nemačke prestonice.
Samo u prvih šest minuta nakon ponoći, vatrogasna služba u Berlinu saopštila je da je primila 18 prijava požara, a kako je noć dalje odmicala, bilo ih je sve više, prenosi Rojters.

Na sreću nije bilo ozbiljnijih povređivanja u ovim incidentima.
Proslava u Berlinu tokom novogodišnje noći obično podrazumeva izlazak na ulice i paljenje vatrometa, ali su vlasti zabranile upotrebu pirotehničkih sredstava na određenim javnim mestima, uključujući više od 50 zona u glavnom gradu, kako bi sprečile velika okupljanja ljudi.
Prodaja pirotehničkih sredstava takođe je bila zabranjena u periodu do 31. decembra u Nemačkoj, u kojoj je „zaključavanje“ na snazi najmanje do 10. januara, a otvorene su samo osnovne prodavnice kako bi se suzbio novi talas koronavirusa.
Nakon što se prošle godine bolje snalazila od mnogih svojih suseda, u prvoj fazi pandemije, Nemačka je doživela nagli porast zaražavanja i smrtnih slučajeva povezanih sa kovid-19, pa je tako u sredu zabeležen rekordnih 1.129 novih slučajeva u jednom danu, prenosi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.