U trendu

Berluskoni: Najteža su mi bila prva tri dana

RIM – Najteža su mi bila prva tri dana u bolnici. Činilo mi se da neću preziveti, osećao sam bolove u celome telu, izjavio je nekadašnji italijanski premijer i lider stranke “Forca Italija” Silvio Berluskoni o zarazi od Covida19, zbog čega je bio hospitalizovan 10 dana u milanskoj bolnici “San Rafaele”.

U intervjuu za dnevni list “Koriere dela Sera”, Berluskoni kaze da se još uvek oseča malaksao, bez snage ,“ali to je jedna od karakteristika zaraze Covidom19”.

Berluskoni je sada u svojoj kući u Milanu, u karantinu, i tek nakon drugog negativnog testa na korona virus, moze se smatrati da je ozdravio.

“Dok sam ležao bolestan, nisam nikada izgubio nada i do kraja sam se uzdao u kompetenciju lekara. I to je moja poruka svima, ne očajavajte, borite se i nemojte izgubiti nadu u ozdravljenje”, kaze Berluskoni.

Na pitanje o eventulanom drugom talasu pandemije i mogućnosti novog karantina Berluskoni, koji je još uvek veoma popularan političar, rekao je da bi „novi karantin bio humanitarna, ekonomska i privredna katastrofa za Italiju”.

“Ne smemo smanjiti oprez niti igorisati mere zaštite, virus je oko nas, pogledajte slučaj Izraela, moramo učiniti sve, pojedinačno i svi zajedno, da smanjimo opasnost od širenja Covida19”, rekao je Berluskoni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.