U trendu

Beroš: Vlada će zahvaliti Laucu na saradnji, pređen Rubikon

ZAGREB – Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš pozvao je kolegu iz vladinog Naučnog saveta Gordna Lauca da svoje mišljenje o merama protiv širenja zaraze korona virusa zadrži za sebe, da ne obmanjuje narod i ne zbunjuje građane.

Lauc, od čijih izjava se u vezi sa korona virusom vlada više puta ograđivala, pozvao je ranije danas na svom fejsbuk profilu građane da izađu na mirni protest protiv kovid potvrda, koje su u Hrvatskoj od danas obavezne.

Lauc je optužio vladu da te mere nisu donete zbog građana, već zbog izvršne vlasti.

Beroš je rekao da veruje da će da će vlada Laucu zahvaltiti na dosadašnjim aktivnostima i delovanju u Naučnom savetu, jer je, kako je rekao, prešao Rubikon.

„U jednom trenutku bude dosta. Mislim da je došao taj trenutak“, kaže Beroš i dodaje da je o tome razgovarao sa premijerom Andrejem Plenkovićem kojem je, kaže, izneo takav stav, te veruje da će to biti i stav vlade.

Beroš kaže da Lauc ima pravo na svoj stav i da ga je ranije branio, ali da više neće.

„Nije problem što ima drugačije mišljenje. Ali kad preispituje vakcinaciju mladih, zagovara ukidanje mera na vrhu četvrtog talasa, poziva na okupljanja i proteste, to me brine“, rekao je Beroš novinarima u Zagrebu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar