U trendu

BGD:Mere se poštuju, zabeležen jedan prekršaj na Senjaku

BEOGRAD – U Beogradu poštovanje propisanih mera protiv korona virusa u novogodišnjoj noći kontroliše 20 ekipa Komunalne milicije koje od 18 sati intenzivno obilaze ugostiteljske objekte, a do 21 sata su zabeležile samo jedan prekršaj, u kafiću na Senjaku.

To je Tanjugu izjavio Ivan Divac, vršilac dužnosti sekretara za poslove Komunalne milicije, čija je patrola sa ekipom Tanjuga tokom večeri obilazila lokale u centralnim delovima grada.

Divac je rekao da su patrole kontrolisale poštovanje mera tokom celog dana, a da od 18 sati kontrolu vrše intenzivno jer, podseća, prema najnovijim merama ugostiteljski objekti danas i sutra mogu da rade do 18 sati.

Istakao je da je većina lokala tada bila zatvorena, ali da su do 18.30 sati zaticali nekoliko ljudi u pojedinim objektima koje su, dodao je, uz upozorenje zatvorili.

Rekao je da je jedan od drastičnijih primera bio oko 20.15 sati na Senjaku, gde je radio kafić u kome je bilo desetak gostiju, i dodao da je taj lokal, posle intevencije Komunalne milicije, zatvoren.

„Velika zahvalnost ugostiteljima, ali i građanima što su u ogromnoj meri, 99 odsto, ispoštovali sve mere Kriznog štaba i što je ovaj dan protekao bez problema. Nadam se da tako biti i u ostatku noći“, rekao je Divac.

Precizirao je da je na terenu 20 patrola Komunalne milicije i podsetio da poštovanje propisanih mera kontrolišu i inspektori gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove, kao i republički sanitarni inspektori.

Obišli su, kaže Divac, ključne lokacije – Beton halu, Trg Republike, knez Mihailovu ulicu, Ulicu Strahinjica Bana, Njegoševu, Ušće, Novi Beograd…

„Obilazimo, ali i postupamo po prijavama građana. Za sada nema mnogo takvih prijava, a posebno nema prijava za kršenje kućnog reda i žurke u stanovima“, naveo je Divac.

I gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić večeras se lično uverio kakva je situacija u centru prestonice i izrazio zadovoljstvo što u tom delu grada nije zabeležen nijedan prekršaj, kada je reč o ugostiteljskim objektima.

„Zadovoljni smo situacijom u centru grada i nadamo se da će tako ostati i u narednim satima“, rekao je Radojičić za Tanjug.

Apelovao je na građane da nastave da se pridržavaju mera u novogodišnjoj noći, da se ne okupljaju u većem broju i ne rizikuju da se inficiraju i zaraze svoje najbliže.

„Molim građane da se strpe, biće Novih godina kada ćemo slaviti u onoj staroj atmosferi“, poručio je Radojičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.